Seura

Vuonna 1928 perustettiin ampumaurheiluseura Vaasan Ampujat r.y. Vuosi myöhemmin perustettiin ruotsinkielinen seura Vasa Skyttegille r.f. Vuonna 1988 Vasa Skyttegille r.f. ja Vaasan Ampujat r.y. yhdistyivät yhdeksi seuraksi, perustaen siten kaksikielisen seuran Vasa Skyttegille – Vaasan Ampujat r.f. Nämä vuosiluvut löytyvät myös seuran logosta.

Tällä hetkellä seurassa on noin 270 jäsentä.

VS-VA on jäsenseura suomen ampumaurheilun kattojärjestössä Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL), sekä suomen ruotsinkielisen ampumaurheilun kattojärjestössä Svenska Finlands Skytteförbund r.f.:ssa (SFS). Suomen Ampumaurheiluliitto on jäsenseura kansainvälisissä ampumaurheilun kattojärjestöissä, jotka ovat perinteisten ampumalajien osalta ISSF (International Shooting Sport Federation, aiemmin UIT), ja Practical-ammunnan osalta IPSC (International Practical Shooting Confederation). Näiden jäsenyyksien myötä VS-VA:n järjestämissä kilpailuissa ja harjoituksissa ovat voimassa kulloisenkin ampumalajin kansainvälisen kattojärjestön uusimmat säännöt, sekä antidoping säännöt.

VS-VA on kaksikielinen seura, jonka kansliakieli on ruotsi. Seuran säännöt ovat saatavilla sekä ruotsiksi että suomeksi. Ruotsinkieliset säännöt ovat seuran viralliset säännöt; suomenkieliset säännöt ovat käännös ruotsinkielisistä säännöistä.

Kaikki seuran toimihenkilöt hoitavat seuran asioita harrastuksenaan, oman ampumaharrastuksen ja omien töiden ohella. Tämä koskee harjoitusten valvojia sekä seuran hallituksen jäseniä. Jäsenet jotka ovat kiinnostuneita hoitamaan seuran asioita voivat kysyä hallituksen jäseniltä millä tavoin he voisivat toimia seuran toimihenkilöinä.